Ridelinjen


Efterskole med ridning - dressur, spring, bomtræning og meget mere

På Frøslev Efterskole er vi en rigtig rideefterskole. Her er det muligt at medbringe sin egen hest. Hvis du har egen hest/pony kan du have ridning som linjefag hele året og vi har få heste som man kan leje som sin egen.

På linjefaget ridning vil du modtage rideundervisning to gange om ugen, en undervisningstime som kan være dressur, bomtræning eller springning og 30 min. eneundervisning. Fuldpension af hesten med masser af foldtid. Dvs hesten bliver også passet i weekender og ferier.

Blev et med din hest på ridelinjen.


Underviser på ridelinjen

Underviser har selv redet M niveau i dressur og spring, redet utallige heste til og uddannet heste til M niveau. Der bliver på linjefaget også muligt at deltage i kurser dressur og spring ved Kamilla Grauff Albrektsen og Robin Grauff Jacobsen, navnene taler jo for sig selv og som har redet alt, hvad der er værd at ride af DM, NM, EM og UVM.


Faciliteter, lokation, regler og priser

Hestene er opstaldet som på Skyttehusvej 10, 6330 Padborg, 3,5 km på cykel fra skolens matrikel og 5,5 km i bil. Her er ridehal, udendørs ridebane med lys, græs springbane og en kæmpestor ovalbane, derudover store skove at ride ture i. Stald Skyttehus er sikkerhedscertificeret ved DRF og derfor kræves der, at børn under 16 år bære VG1 godkendt ridehjelm og lukket fodtøj, når man opholder sig i stalden og i nærheden af hestene. Vi tilser at alle elever bærer ridehjelm, når de håndterer heste, uanset alder. Det vil både være muligt at cykle ud til hesten, når vejret og årstiden tillader det og ellers foregår transporten i efterskolens bus.

Hvis man ikke har egen hest, er det en mulighed at vælge ridning som valgfag og ride én gang om ugen på lånehest.

Pris for egen hest

Medbringelse af egen hest 23/24 koster 1.650 kr. pr. mdr. inkl. foder og hø/wrap inkl. ind-/udlukning fra fold/mark.

Pris for leje- og lånehest

Leje af hest til linjefag i 23/24 koster 900 kr. pr. mdr.

Priserne for skoleåret 24/25 er hhv. 1.000 kr. for lånehest og 1.875 kr. for egen hest.

Lånehest til valgfag én gang om ugen koster ikke ekstra.


Hvad lærer vi på linjen?

I linjefaget og mest i linjefagsuger vil pasning af hesten og staldvagter indgå på lige fod med oplysning om og forebyggelse af sygdomme, førstehånds diagnose før dyrlægen ankommer, uddannelse og håndtering af ungheste, tolkning af hestens kropssprog, ud over ridningen naturligvis.

Vi tager på linjefagstur ud af huset med overnatning.


Hvad er ridelinjen?
Hør når eleverne fortæller


Det er en stor beslutning at tage på efterskole. Kom på besøg og se hvordan livet er på Frøslev Efterskole!