Ridning


Efterskole med ridning - dressur, spring, bomtræning og meget mere

På Frøslev Efterskole er vi en rigtig rideefterskole. Her er det muligt at medbringe sin egen hest. Hvis du har egen hest/pony kan du have ridning som linjefag hele året og vi har få heste som man kan leje som sin egen.

På linjefaget ridning vil du modtage rideundervisning to gange om ugen, en undervisningstime som kan være dressur, bomtræning eller springning og 30 min. eneundervisning. Fuldpension af hesten med masser af foldtid. Dvs hesten bliver også passet i weekender og ferier.

Tag på rideefterskole og bliv ét med din hest på vores ridelinje


Underviser på ridelinjen

Underviser har selv redet M niveau i dressur og spring, redet utallige heste til og uddannet heste til M niveau. Der bliver på linjefaget også muligt at deltage i kurser dressur og spring ved Kamilla Grauff Albrektsen og Robin Grauff Jacobsen, navnene taler jo for sig selv og som har redet alt, hvad der er værd at ride af DM, NM, EM og UVM.


Faciliteter, lokation, regler og priser

Hestene er opstaldet på Tinglev Rideskole. Her er 2 ridehaller, udendørs ridebane med lys og græs springbane. Tinglev Rideskole er sikkerhedscertificeret ved DRF og derfor kræves der, at børn under 16 år bære VG1 godkendt ridehjelm og lukket fodtøj, når man opholder sig i stalden og i nærheden af hestene. Vi tilser at alle elever bærer ridehjelm, når de håndterer heste, uanset alder. Det vil både være muligt at tage toget ud til hesten og ellers foregår transporten i efterskolens bus.

Hvis man ikke har egen hest, er det en mulighed at vælge ridning som valgfag og ride én gang om ugen på lånehest.

Pris for egen hest

Medbringelse af egen hest 24/25 koster 2.530 kr. pr. mdr. Egen pony kr. 2.210 kr. pr. mdr. inkl. foder og hø/wrap inkl. ind-/udlukning fra fold/mark.

Pris for leje- og lånehest

Leje af hest til linjefag i 24/25 koster 1.500 kr. pr. mdr.

Priserne for skoleåret 25/26 er hhv. 1.600 kr. for lånehest og 2.630 kr. for egen hest. Egen pony 2.310 kr.

Lånehest til valgfag én gang om ugen koster ikke ekstra.


Hvad lærer vi på linjen?

I linjefaget og mest i linjefagsuger vil pasning af hesten og staldvagter indgå på lige fod med oplysning om og forebyggelse af sygdomme, førstehåndsdiagnose før dyrlægen ankommer, uddannelse og håndtering af ungheste, tolkning af hestens kropssprog, ud over ridningen naturligvis.

Vi tager på linjefagstur ud af huset med overnatning.


Hvad er ridelinjen?
Hør når eleverne fortæller


Det er en stor beslutning at tage på efterskole. Kom på besøg og se hvordan livet er på Frøslev Efterskole!