FLE X – 10. årgang på en spændende og anderledes måde

FLE X er starten på ungdomsuddannelserne – ikke afslutningen på folkeskolen.

Hvad skal der ske efter 9. klasse? Hvilke muligheder har jeg? Hvem kan hjælpe mig?

På Frøslevlejrens Efterskole tilbyder vi en fleksibel studieafklaring og studieforberedende univers, som tilrettelægges netop for DIG, der tager udgangspunkt i DIG!

FLE X lægger vægt på at skabe nysgerrige og engagerede medborger, der gennem et åbent samfundssind, kan omfavne den mangfoldighed verden tilbyder.

FLE X univers handler om at være et særligt sted, hvor skolens liv og kreativitet strømmer ud fra. Vi samarbejder med lokalsamfundet, og går ind i den fælles opgave det er, at skabe et mangfoldigt samfund, hvor der er brug for både håndværkere og akademikere, og hjælper de unge med at finde vej i junglen af uddannelsestilbud.

Vi præsenterer unikke undervisningsformer og miljøer og inddrager samarbejdspartnere fra erhvervslivet og uddannelsesmiljøet i undervisningen.

I arbejdslivet betyder kompetencer inden for internationalt samarbejde også mere og mere, og åbner døre for spændende og anderledes jobs både i Danmark og i udlandet.

Som elev på FLE X får du mulighed i at forbyde dig i dit linjefag, og ikke mindst, være med til at sammensætte skolens store musical.

Du skal vælge FLE X hvis du:

Vil udfordres fagligt og kulturelt

Vil mødes og samarbejde med andre unge fra andre lande

Vil styrke dine sproglige kompetencer

Vil opleve et fantastisk efterskoleophold

FLE X er prøvefri

Vi giver standpunkter 2 gange (Januar & Juni)

Erhvervspraktik i lokalsamfundet

Virksomhedsbesøg

Brobygning / OSO

Udlandsrejser

FN´s verdensmål

Klima og bæredygtighed

Arbejde intensivt med skolens Musical

Internationale uddannelser (Pre-IB & IB)

Ungdomsuddannelser

Sprog og kultur

FLE X sikrer at dit retskrav til optagelse på ungdomsuddannelserne, så alle døre holdes åbne.

FLE X er også for internationale elever der kommer fra hele verden. Vi tilbyder dansk som 2. sprog, og ikke mindst kulturforståelse og integration. Med et afgangsbevis fra FLE X, vil man få mulighed for at forsætte skolegang i Sydslesvig samt på de internationale skoler.
For yderlig information henvises til vores Studievejleder Birgith Mathiesen – Bm@fle-skole.dk

Her er studievejledningen i fokus, hvor vi vil arbejde intensiv med undervisningsparathed, faglig fordybelse, sprog og ikke mindst, din personlig udvikling. Undervisningen er bygget op af projektforløb, hvor de enkelte fag bliver repræsenteret i form af tværfaglighed. Videns samling og deling er et fast element i denne undervisningsform.

Skoleåret er opdelt i 3 semestre

1.semester – Hvem har vi i klassen?
2.semester – Studieafklaring
3.semester – Studieforberedelse

Man afslutter året med sit eget projekt. Der vil ligeledes være mulighed for intensiv undervisning med henblik på at blive klar til en eventuel optagelsesprøve på ungdomsuddannelserne.

Sideløbende med FLE X er du almindelig efterskoleelev og deltager i fællesaktiviteter, linjefag, valgfag osv.

FLE X

YOUR LIFE – YOUR STAGE