Valgfag på FLE

Udover dit linjefag og skoleskemaets faste bestanddele kan du vælge et andet og mindre fag. Valgfagene er en række kreative og musiske fag i skøn blanding med fag, hvor du kan røre dig. Du kan vælge valgfag to gange i løbet af skoleåret, og valgfag fylder 1½ time på ugeskemaet.

Valgfagene skifter efter årstiden, men du kan her se eksempler på, hvilke fag der fx. udbydes.

Madlavning

Formålet med valgfaget, Madlavning er at det skal lære at lave forskelligt mad. Du behøver have de store erfaringer i køkkenet, bare du har interressen. Underviseren er Rune én af vores egne kokke.

Strik og hækling

I valgfaget “Strik og Hækling” Kan du som nybegynder lære at strikke eller hækle. Du kan som mere øvet dyrke din passion og lære endnu flere tekniker. Vi hygger selvfølgelig også en del undervejs.

Boldspil

Alle former for boldspil er på programmet for dette valgfag.

Jagt

Frøslev Efterskole ligger i et meget naturskønt område.

Fitness

På fitness træner vi cirkeltræning, hvor vi kommer igennem mange forskellige øvelser både med og uden vægt. Vi træner oftest i intervallet 45-15, men det kan variere. Fitnessvalgfaget er både for nybegyndere som øvet, da man udfører øvelserne efter sit eget niveau.

Tegn og mal

Her slipper du den indre kunstner løs. Du lærer nogle basale tegneteknikker og får også mulighed for at eksperimentere på det helt store lærred. Vi bruger akrylmaling, akvarel, blyanter og Neocolor. Har du nogle særlige ønsker kan det også sagtens være at vi kan finde ud af det.

Begynder Musik

Valgfaget er for dig, der gerne vil spille eller synge i band, men ikke har valgt linjefaget musik. Du behøver ikke kunne spille/synge i forvejen. Vi skal sammen danne et band, hvor du stille og roligt lærer det basale på et instrument (tromme, bas, guitar, klaver) eller på sang. Andre instrumenter er naturligvis også meget velkomne!! Det vil være rigtig fint, hvis du har lyst til at prøve flere ting, så vi kan skifte lidt rundt. Vi starter med helt lette sammenspilsnumre, så alle kan være med fra starten! Det forventes, at du vil øve dig i din fritid. Hvis vi bliver go’e (og det gør vi), skal vi spille vores musik for resten af skolen til fx FleCafé eller “Sang og info” Holdstørrelse: 10

Sy dit egen tøj

Her får du mulighed for at lære de helt basale ting omkring en symaskine. Du lærer at reparere dit eget tøj, sy dit eget tøj og genopfriske genbrugstøj.

Outdoor

Vil du med ud i naturen? Hvis svaret er ja, så er outdoor noget for dig. Vi ligger midt i Frøslev plantage med mange muligheder. Der vil være mulighed for traditionelt friluftliv, der kan også være mulighed for en tur i kajak, eller en klatretur. Vi kan også finde på at tage på fiskertur og meget mere.