Valgfag på FLE

Udover dit linjefag og skoleskemaets faste bestanddele kan du vælge et andet og mindre fag. Valgfagene er en række kreative og musiske fag i skøn blanding med fag, hvor du kan røre dig. Du kan vælge valgfag to gange i løbet af skoleåret, og valgfag fylder 1½ time på ugeskemaet.

Valgfagene skifter efter årstiden, men du kan her se eksempler på, hvilke fag der fx. udbydes.

DIY

Du får et hyggeligt fællesskab mens du producerer dine egne smykker, laver glaskunst, arbejder i cement eller andet spændende indenfor brugskunst.

Hår & MakeUp

Du lærer at sætte håret og lægge den rigtige makeup til optrædende ved kameraet eller på scenen. Du får en nøje instruktion i teknikkerne bag. Vi ser bl.a. på modetendenser, musikvideoer og reklamefilm, hvor vi kan hente inspiration.

Tegning & Billedkunst

Du lærer bl.a. at lave portrættegning og give liv til dine mangafigurer. Billedkunstlokalet er tilgængeligt både om dagen, aftenen og i weekenderne, og vi opfordrer dig til at lægge noget tid i øvelserne, fordi du dermed bliver så meget bedre.

Maleri & Billedkunst

Vi arbejder bl.a. med abstrakt maleri, pop-art og portrætmaleri. Hvis du brænder for at blive god til at udtrykke dig med akryl, olie eller akvarel, er valgfaget noget for dig.

Løb & løbetræning

Vi træner altid efter realistiske mål, og valgfaget er både for øvede og nybegyndere. Måske bliver vi klar til 10 km- eller 21 km-distancen til Aabenraa Bjergmaraton. Frøslev Plantage er ideel til løb på grus og terræn, og har fokus på kost, anatomi og det rigtige fodtøj til løb.

Fodbold

Vi træner på vores egen fodboldbane. Vi spiller også kampe mod andre efterskoler og deltager i diverse fodboldstævner. Fodbold er både for øvede og begynder. Alle er velkommen.

Guitar for begyndere

Du lærer de vigtigste akkorder på spansk guitar, og du kommer også til at prøve kræfter med barréakkorder. Skolen har flere guitarer, som du kan låne og øve på i fritiden.

Kor og sang

Kor og sang er for dig, der elsker at synge – både i kor eller som solist. Du lærer at synge flerstemmigt i mange forskellige genrer, ligesom vi træner stemmen og teknikken bag. Kor og sang er for både de øvede og for dig, der bare godt kan lide at synge og gerne vil være bedre.

Soloundervisning i musik

Som et ekstra tilbud tilbyder vi soloundervisning i instrumenter og sang som valgfag. Men der er tale om et tilvalg, som kræver ekstrabetaling, da vi ofte vil have brug for at hente en lærer udefra. Men lad os tage en snak om det og se, hvad vi kan gøre.

Diskussionsforum

Du lærer at argumentere i en større diskussion, at forberede en fremlæggelse af din holdning, at stå foran en forsamling uden at miste stemmen og diverse vejrtrækningsteknikker.