Find din efterskole

At finde netop din efterskole er et vigtigt valg som nogle gange kan være svært blandt de gode tilbud fra mange efterskoler. Det allervigtigste er, at du skal have det godt.

En efterskole med trygge rammer, et godt socialt miljø, gode venner for livet og mange uforglemmelige oplevelser.

Du kommer til at bo sammen med andre jævnaldrende unge uden dine forældre omkring dig hele tiden. Det giver dig mere frihed, men også mere ansvar. Sammen med de andre unge kan du udvikle dig og dele mange af de udfordringer, bekymringer og glæder som følger med at være teenager.

Du vil få et helt uforglemmeligt år efter et ophold på det sted der blive din efterskole. Find din vej og du vil modnes og blive mere selvstændig.

Udforsk

Hvorfor skal jeg tage på efterskole?

Et år på Frøslevlejrens Efterskole er en gave. Du bliver et langt mere selvstændigt menneske, og du får venner og minder for livet. Vi vil gerne give dig seks gode grunde til at tage på efterskole.

1: Personlig udvikling

Du udvikler dig som menneske. Når du skal bo sammen med mange andre, udvikler du dig enormt. For der er ingen kære mor eller far, når eventuelle konflikter opstår. Du må selv lære at løse dem – selvom vi naturligvis står klar til at hjælpe dig. Du lærer også at tage et personligt ansvar, når du skal bidrage til renlighed og ryddelighed på værelserne og i fællesarealerne. Du lærer at begå dig socialt.

2: Livslange relationer

Advarsel! Du kan få venner for livet. Du tilbringer dag og nat med dine kammerater, og I ser hinanden med både morgenhår og kærestesorger. Det giver venskaberne en helt anden dybde, end du er vant til. Vi har tidligere elever, der mødes jævnligt på tværs af landet, og de kommer heldigvis også tit på besøg på deres gamle skole.

3: Bunker af oplevelser

Du får en masse oplevelser, som almindelige skoler sjældent kan byde på. Vi tager jævnligt på ture, og der er også masser af aktiviteter, der skal ryste holdet sammen. Du kommer ud at optræde med det, du kan, i både Danmark og Tyskland. Hvert år bruger vi det meste af en måned på at arrangere musical i fællesskab, hvor vi næsten arbejder dag og nat. Skoletid og fritid flyder sammen, og det gør oplevelsen omkring projekter langt mere intens.

4: Du får udvidet din horisont

På Frøslevlejrens Efterskole vil du få kammerater, du ellers ikke ville møde i det nærmiljø, du kommer fra. For vi har elever fra hele landet og fra både velhavende og knapt så velbeslåede familier. Vi har som regel også elever fra Tyskland. Du bliver klogere på verden, og du får udviklet din sociale empati.

5: Du bliver styrket fagligt

Du er tættere på dine lærere, fordi du kan møde dem på alle tider af døgnet. Det giver jer en helt anden relation end den, du kender fra folkeskolen. Derfor vil du også lettere kunne opfatte dine lærere som samarbejdspartnere, som du ikke vil skuffe. Du er klar på at yde en ekstra indsats, og de er klar på at hjælpe dig i mål.

6: Du udvikler dine kreative sider

Måske har du allerede nogle kreative sider, som du udvikler i fritiden. Men på efterskolen bliver du udfordret, så du kan tage din kreativitet nye veje og blive endnu bedre.

Udforsk de spændende linjer