Lydproduktion Producer Lyddesign

Lyddesign linjen » Unik lyddesign efterskole

Har du haft en drøm om at blive den nye superstjerne på landets elektroniske scene som DJ performer? Eller stå for musik og lyddesign til en filmproduktion? Eller arbejde med lyd på en helt anderledes og kreativ måde?

Vi tilbyder her en unik linje for dig, der gerne vil lære meget mere om musik og lydproduktion. Herunder elektronisk og akustisk musik. Samtidig skal du også lære, hvad det indebærer selv at stå på scenen som DJ, hvor du bruger dine egne beats blandet godt sammen med den fedeste musik i den helt rigtige stemning skabt af et pulserende lydunivers.

Vi arbejder tæt sammen på kryds og tværs af linjefagene, derfor skal man på lyddesign linjen også arbejde med film, musik og teater linjen, hvor du indgår i et tæt samarbejde med de foreskellige hold. Her arbejder vi med lydeffekter, atmosfære, dialog og musik for skabe den helt perfekte historiefortælling og live lyd.

Vi elsker musik

Vores dygtige undervisere elsker musik – de kan faktisk ikke få nok. Om du vil producere tunge hip hop beats, tyktflydende pop, hårde club-bangers, blød ambient eller noget helt andet, så er de klar til at lære dig alle de fedeste tricks til hvordan, du kan lave de vildestekompositioner.

Du kommer også til at producere musik og lyddesign til vores store musical, som alle elever går sammen om at skabe.

Undervisningen er dybdegående og du får individuel coaching. Uanset dit niveau vil du helt sikkert blive udfordret og opdage nye kreative måder at skabe musik på.
Det er nørdet og hyggeligt – og så møder du nogle med samme interesser som dig!

DJ performance

Glem alt om ‘at vende plader’. Den moderne DJ/lydproducer skaber sin egen musik og sit eget udtryk. Vi sætter gang i festen! Her udvikler du dig både som DJ og elektronisk musiker – og så kommer du ud og performer dit show. Så bliver det ikke mere cool!

Vi skal udfordre, hvad der er muligt med computeren som instrument – og udforske vores egen kreativitet. Du kommer til at lære hvordan man benytter en DJ controller som instrument, hvor kun fantasien sætter grænser.

Hvad kommer du til at lære?

Du kommer til at lære en masse og få nye idéer ved at arbejde sammen med andre, fortælle om dine projekter, få et ton feedback og høre, hvad de andre laver.

Din musik kommer til at lyde af en million i LogicProX, som bliver din nye bedste ven. Dette program er et fantastisk værktøj uanset om du komponerer beats til din launch pad, indspiller bands i musiklinjens lydstudie, laver lydeffekter eller optræder og lægger scenen ned. Fyr den af og skab ny musik! Spil sammen med de andre musikere på musiklinjen for at danne et fedt “hybridband”.

For at blive så skarp som muligt, vil vi undervise dig i basal musikteori, så du kan få styr på dine grooves, akkorder og riffs.

Vi kommer til at bruge midi keyboards som redskab til musikproduktion, derfor lærer du også hvordan man begår sig på tangenter.

Live-lyd

Lyden er helt afgørende for alle shows, koncerter og forestillinger på rejse med turné eller hjemme på vores egen scene.
Ethvert teaterstykke, enhver musikkoncert eller danseforestilling har brug for lydteknikere, der arbejder bag og omkring scenen.

For at lave et godt lydmix skal du lære noget om teknikken. Lige fra mikrofontyper og deres placeringer, forstærkere, kabler, højttalere, mixere, equalizer, effekter og meget mere. Du vil lære om forskellige instrumenters karakteristiske frekvenser, og hvordan du får alle instrumenter til at stå tydeligt i et samlet mix.

Du kommer til at arbejde sammen med alle de andre linjefag på skolen, i en kreativ process, hvor du er en vigtig brik for at skabe den bedst mulige sound.

 

 

Se hvad lyddesign handler om:

Udforsk de andre linjer