Filmlinjen


Filmefterskole med fokus på lækker teknik

Unik film efterskole producerer visuelle effekter og animationer til scenens baggrund. Produktionerne er i et tæt samarbejde med lyddesign, musiklinjen, teater- og danselinjen. Vi er de vigtige for at turneen for musik, dans og teater får det rigtige udtryk på scenen.

Det handler både om lækker teknik og om at fortælle den gode historie. Gennem flere år er en eller flere elever, gået videre ad den vej. Eksempelvis en uddannelse med eventteknik, filmtekniske skoler eller multimedia. Måske er du den næste?

Klar scene. Kameraet kører. Action!


Film er et medie som skaber illusioner og stemninger til scenen

Vi laver vores egne film. Der arbejdes med videooptagelser og digital redigering; fra dokumentar over reklamer til “korte” film. Vi arbejder med det professionelle redigeringsprogram Premier Pro og VMix, som kan mixe billeder sammen, der vises direkte på en projektorskærm på scenen. Desuden arbejder vi med lyssætning, optagelsesteknik, TV produktion, musik og dansevideoer, digital billedbehandling og billedbetragtning samt Green Screen. Så du kommer rundt om alt hvad filmbranchen tilbyder.

Vi optager og redigerer skolens musical, forestillinger, shows og laver en afslutningsfilm.

Er du en anelse nørdet når det handler om film? Elsker du fede scener, god underlægningsmusik og muligheden for at arbejde professionelt med filmskabelse? Så er der ingen grund til at være i tvivl om, hvad du skal bruge din nærmeste fremtid til, for så skal du vælge Frøslev Efterskole, hvor vi elsker at lave film.


ALLE vores kreative fag samarbejder

Film, lyddesign, musik, teater, dans – arbejder sammen. FILM handler bl.a. om:

 • At lave sine egne film
 • At lære at forstå filmsproget
 • At arbejde med computer og kamera
 • At kunne samarbejde om en opgave
 • At bidrage til skolens shows med fede visuelle effekter
 • At brug vores professionel lyd- og lys udstyr
 • At fotografere og brug photoshop
 • At udvikle en god historie og lave en storyboard
 • At arbejde sammen med musik linjen for at lave musikvideoer
 • At arbejde sammen med danse linjen for at lave dansevideoer
 • At udvikle sin skolens egen TV Produktion: FLE TV.

Hvad er filmlinjen?
Hør når eleverne fortæller

Mere om filmlinjen

Filmlinje til dig

Her hos os har du altid mulighed for at finde lige præcis den linje som passer dig, hvis du er vild med at lave film og gerne vil lære alle de spændende kneb og overraskende muligheder, som findes i filmens verden. Hos os laver vi vores egne film, og du får lov til at arbejde med videooptagelser og digital redigering. Du får fingrene i det meste, fra dokumentar over reklamer til korte film.

Og det hele sker i trygge rammer, hvor vi altid hjælper hinanden, for kammeratskabet er mindst lige så vigtigt som alle de fede ting vi lærer.

Hvorfor skal du vælge vores filmefterskole?

Vi giver eleverne mulighed for at lære at producere fede visuelle effekter, film og animationer. I det hele taget lærer du både om lækker teknik og ikke mindst om hvordan du kan fortælle den gode historie på film, så når du har været på Frøslev Efterskole er du klar til at tage næste step ind i filmmagernes verden.

Vi arbejder også med lyssætning, optagelsesteknik, at klippe film, tv-produktion, musik, dansevideoer og ikke mindst digital billedbehandling. Så hos os kommer du hele vejen rundt om filmbranchen. Det er også os på filmlinjen, der optager og redigerer skolens musical, forestillinger, shows samt laver en afslutningsfilm, der plejer at blive ret sjov for hele skolen.

Der er i høj grad mulighed for at suge til dig og dykke ned i filmskabelsen fra idé til færdig film.

Professionel filmefterskole

Vi arbejder professionelt med at lære dig at lave film, og alle vores produktioner foregår i et tæt samarbejde med lyddesign, musiklinjen og teater- og danselinjen, så du har mulighed for at lære at producere fede film på en super professionel måde, hvor du får det hele med. Når du skal arbejde med teknikken, så sker det med det professionelle redigeringsprogram Premier Pro og Vmix, så du let kan mixe billeder sammen, og vise dem direkte på en projektorskærm på scenen. Ret fedt, hvis vi selv skal sige det.

Hvis du vælger at gå hos os, vil du få mulighed for senere at tage en uddannelse med eventteknik, filmtekniske skoler eller måske på en multimedia uddannelse.


Besøg os

Det er en stor beslutning at tage på efterskole, og der er rigtig mange at vælge imellem. Derfor er det vigtigt, at du får besøgt alle de filmefterskoler, du kunne overveje at gå på. På et besøg kan du få be- eller afkræftet, om skolen er noget for dig.

På et besøg kan du se på de fysiske rammer, men du kan også tale med både lærere og elever om hverdagen på skolen. Det kan forhåbentlig give dig en god mavefornemmelse.

Det er en stor beslutning at tage på efterskole. Kom på besøg og se hvordan livet er på Frøslev Efterskole!