Lys og lyd linjen


Unik lys og lyd efterskole

Har du haft en drøm om at blive den nye superstjerne på landets elektroniske scene som DJ performer? Eller stå for musik og lyddesign til en filmproduktion? Eller arbejde med lyd på en helt anderledes og kreativ måde?


Lydproduktion, producer, lyddesign.


Vi elsker musik

Vores dygtige undervisere elsker musik – de kan faktisk ikke få nok. Om du vil producere tunge hip hop beats, tyktflydende pop, hårde club-bangers, blød ambient eller noget helt andet, så er de klar til at lære dig alle de fedeste tricks til hvordan, du kan lave de vildeste kompositioner.

Undervisningen er dybdegående og du får individuel coaching. Uanset dit niveau vil du helt sikkert blive udfordret og opdage nye kreative måder at skabe musik på. Det er nørdet og hyggeligt – og så møder du nogle med samme interesser som dig!

Du kommer også til at producere musik og lyddesign til vores store musical, som alle elever går sammen om at skabe.


Efterskole med elektronisk musik

Glem alt om ‘at vende plader’. Den moderne DJ/lydproducer skaber sin egen musik og sit eget udtryk. Vi sætter gang i festen! Her udvikler du dig både som DJ og elektronisk musiker – og så kommer du ud og performer dit show. Så bliver det ikke mere cool!

Vi skal udfordre, hvad der er muligt med computeren som instrument – og udforske vores egen kreativitet. Du kommer til at lære hvordan man benytter en DJ controller som instrument, hvor kun fantasien sætter grænser.


Hvad kommer du til at lære?

Du kommer til at lære en masse og få nye idéer ved at arbejde sammen med andre, fortælle om dine projekter, få et ton feedback og høre, hvad de andre laver.

Din musik kommer til at lyde af en million i LogicProX, som bliver din nye bedste ven. Dette program er et fantastisk værktøj uanset om du komponerer beats til din launch pad, indspiller bands i musiklinjens lydstudie, laver lydeffekter eller optræder og lægger scenen ned. Fyr den af og skab ny musik! Spil sammen med de andre musikere på musiklinjen for at danne et fedt “hybridband”.

For at blive så skarp som muligt, vil vi undervise dig i basal musikteori, så du kan få styr på dine grooves, akkorder og riffs.

Vi kommer til at bruge midi keyboards som redskab til musikproduktion, derfor lærer du også hvordan man begår sig på tangenter.


Live-lyd

Lyden er helt afgørende for alle shows, koncerter og forestillinger på rejse med turné eller hjemme på vores egen scene.
Ethvert teaterstykke, enhver musikkoncert eller danseforestilling har brug for lydteknikere, der arbejder bag og omkring scenen.

For at lave et godt lydmix skal du lære noget om teknikken. Lige fra mikrofontyper og deres placeringer, forstærkere, kabler, højttalere, mixere, equalizer, effekter og meget mere. Du vil lære om forskellige instrumenters karakteristiske frekvenser, og hvordan du får alle instrumenter til at stå tydeligt i et samlet mix.

Du kommer til at arbejde sammen med alle de andre linjefag på skolen, i en kreativ process, hvor du er en vigtig brik for at skabe den bedst mulige sound.


Hvad er lys og lyd?
Hør når læreren fortæller

Det er en stor beslutning at tage på efterskole. Kom på besøg og se hvordan livet er på Frøslev Efterskole!